Innowacyjne formy działalności gastronomii. Specjalizacja zakładów gastronomicznych Innovative forms of business gastronomy. Specialize in dining establishments
W pracy przedstawiono zasady i formy funkcjonowania gastronomii, cechy produktu gastronomicznego. Omówiono tendencje w rozwoju branży gastronomicznej oraz działania dotyczące innowacyjności. Przedstawiono działania podejmowane w zakresie specjalizacji zakładów gastronomicznych i jej formy w turystyce. Zaprezentowano formy działalności folklorystycznych zakładów gastronomicznych.
The paper presents the principles and forms of functioning of gastronomy, catering features. We discuss trends in the development of the catering industry and action in the field of innovation. The activities undertaken in specialized dining establishments and its forms of tourism. Presented forms of business folk dining establishments.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00