Koncepcje wyjaśniające znaczenie świadomości odczuć cielesnych w profilaktyce i terapii otyłości The concepts explaining the importance of awareness of bodily sensations in the prevention and treatment of obesity
The paper examines three theoretical models that form the basis for programs designed for prevention and treatment of obesity. These models emphasize the importance of deepening sensitivity to bodily sensations. The first of them is the „intuitive eating”. The second one presented here is a model of „metabolic learning” based on the theory of „selfish brain.” The third approach includes a group of interventions based on the idea of mindfulness. Analysis of the three selected concepts serves to explain the importance of interceptive sensitivity for the normalization of the eating process, presentation of methods of work in this area and their average efficiency.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00