Tytuł pozycji:
Nazwy własne i ich pochodne w polskiej współczesnej nomenklaturze kulinarnej
- Tytuł:
-
Nazwy własne i ich pochodne w polskiej współczesnej nomenklaturze kulinarnej
- Autorzy:
-
Kowalik, Krystyna
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/459373.pdf
- Data publikacji:
-
2013
- Wydawca:
-
Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
- Źródło:
-
Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. Studia Linguistica; 2013, 8
2083-1765
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article pertains to the culinary terminology that is contemporarily used in the Polish language. The main aim of the article is to define the scope and way of using proper names and their derivatives in the creation of culinary terminology, i.e. subcategories of proper names that appear in that terminology, their grammatical categories, their function and position in the complex structure of a culinary name.