Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of selected physical parameters of air in autumn in stables of Nowielice Stud Farm

Tytuł:
Evaluation of selected physical parameters of air in autumn in stables of Nowielice Stud Farm
Ocena wybranych parametrów fizycznych powietrza w okresie jesiennym w stajniach Stadniny Koni Nowielice
Autorzy:
Prokulewicz, A.
Tomza-Marciniak, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/45120.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
Tematy:
horse
stable
air parameter
physical parameter
autumn
Nowielice Stud Farm
microclimate
temperature
humidity
light condition
Źródło:
Acta Scientiarum Polonorum. Zootechnica; 2013, 12, 4
1644-0714
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this study was to evaluate the temperature and humidity of air and light conditions in autumn in SK Nowielice stables. This study did not reveal any aberrancies from proper zoohygienic standards and thus did not decrease in horse welfare in autumn.

Celem badań była ocena temperatury i wilgotności względnej powietrza oraz oświetlenia w okresie jesiennym w stajniach SK Nowielice. Przeprowadzone badania w stajniach SK Nowielice nie wykazały odchyleń analizowanych parametrów od norm zoohigienicznych i nie powodowały obniżenia dobrostanu koni w okresie jesiennym.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies