Ocena poziomu wyżywienia gospodarstw domowych pracowników i rolników w Polsce za pomocą syntetycznego wskaźnika poziomu wyżywienia Evaluation of consumption level of employee and farmer households in Poland using synthetic index of consumption level
W pracy przedstawiono ważną i ciągle aktualną problematykę zmian poziomu
spożycia żywności w polskich gospodarstwach domowych w wyniku transformacji ustrojowej.
Na podstawie skonstruowanego syntetycznego miernika poziomu wyżywienia
dokonano porównania gospodarstw domowych pracowników i rolników pod względem
poziomu spożycia podstawowych artykułów żywnościowych na tle pozostałych grup społeczno-
ekonomicznych.
The paper is a continuation of the research which described changes of consumption
level in Polish households in fact of transformation process. Comparison of employee
and farmer households was conducted taking into account the consumption level
of basic food products having as a background other socio-economic groups.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00