Tytuł pozycji:
Development of coffee market and changes in coffee consumption among Poles
- Tytuł:
-
Development of coffee market and changes in coffee consumption among Poles
Rozwój rynku kawy i zmiany w jej konsumpcji wśród Polaków
- Autorzy:
-
Chudy, S.
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/43857.pdf
- Data publikacji:
-
2014
- Wydawca:
-
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Wydawnictwo Uczelniane
- Źródło:
-
Journal of Agribusiness and Rural Development; 2014, 34, 4
1899-5241
- Język:
-
angielski
- Prawa:
-
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 PL
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wyniki ankiety dotyczącej konsumpcji kawy oraz wyniki wizualnej i instrumentalnej oceny kaw. Głównym przedmiotem rozważań był rodzaj stosowanych dodatków podczas przygotowywania kawy. Na podstawie badań ankietowych stwierdzono, że 58,3% respondentów używa środki słodzące, a 92,7% środki zabielające kawę (głównie mleko o zawartości 3,2% tłuszczu).