W artykule analizowano uwarunkowania ekonomiczne produkcji mięsa wieprzowego
na świecie. Szczególną uwagę zwrócono na koszty produkcji w ujęciu rodzajowym
oraz w układzie regionalnym.
The authors try to define the specific economic conditions of pork production
in the world. Differentiation of pig production in regional and species scheme was also
analysed and some predictions of the world pig market in the future presented. This paper
presents also the regions that have particular conditions to develop pork production and to
be leaders on the world pork market.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00