Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Otwarte zasoby edukacyjne jako przejaw altruizmu w gospodarce, czyli ekonomii daru

Tytuł:
Otwarte zasoby edukacyjne jako przejaw altruizmu w gospodarce, czyli ekonomii daru
Open educational resources as an example of altruism in economy or gift economy
Autorzy:
Janowska, Anetta
Kania, Anna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/426226.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Tematy:
open educational resources
altruism
gift economy
gift culture
Źródło:
e-mentor. Czasopismo naukowe Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie; 2013, 3 (50); 19-22
1731-6758
1731-7428
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The phenomenon of gift-giving was primarily studied by anthropology and it was associated with the primitive societies. However, it is indisputable that the gift culture is also practiced nowadays. The Internet is a particular field where its development was observed. Due to its open character, popularity and low cost of the tools which help the users to create, publish and send the content, the Internet became the scope of exchange of information goods, such as the products of culture: music, films, books, software, computer games as well as scientific and educational resources. The present paper discusses the issue of altruism in the Internet exemplified by open educational resources.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies