Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

3d design procedure, fem analyses and optimization of the tiller’s sprocket

Tytuł:
3d design procedure, fem analyses and optimization of the tiller’s sprocket
Autorzy:
Tucki, K.
Sikora, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/411339.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Oddział w Lublinie PAN
Tematy:
tiller’s sprocket
geometry
modelling
optimization
agriculture
Źródło:
ECONTECHMOD : An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes; 2016, 5, 3; 59-70
2084-5715
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This article present selected issued of the analysis of the computer modelling of the tiller’s sprocket with the Solid Edge ST software. The geometry presented in the article was prepared so that they may be used to perform simulation presenting the influence of the loads generated by the ground work on the distribution and values of the stress forces within the tiller’s sprocket - Finished Element Method. The analysis covered the sprockets subjected to the forces of: 200N, 400N, 600N, 800N and 1000N. Geometric models were developed based on the available catalogue materials and the Polish Standard PN+92/R-58051-1. The FEM analyses performed allowed suggesting solutions to optimise the whole geometry in terms of the strengths.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies