Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Lubrication impact on the value of friction coefficient of coffee beans sliding ever the steel surfaces of various roughness

Tytuł:
Lubrication impact on the value of friction coefficient of coffee beans sliding ever the steel surfaces of various roughness
Autorzy:
Kuzminskyi, R.
Sokolovskyi, O.
Lozovyi, R.
Sheremeta, R.
Zholobko, V.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/411159.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Oddział w Lublinie PAN
Tematy:
coffee beans
steel surfaces
roughness
dry friction
sliding friction coefficient
lubrication
Źródło:
ECONTECHMOD : An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes; 2014, 3, 4; 91-95
2084-5715
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article analyzes the influence of steel surfaces processing quality on the value of sliding friction coefficient of Robusta and Arabica coffee beans at dry and lubricated fricbica. The research obtained coffee dry and lubrication functions and parameters of sliding friction coefficients distributions and mathematical models for determining the index which depends on the roughness of steel surfaces.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies