Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The variability of mechanical properties of the kohlrabi stalk parenchyma

Tytuł:
The variability of mechanical properties of the kohlrabi stalk parenchyma
Autorzy:
Starek, A.
Kusińska, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/410825.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Oddział w Lublinie PAN
Tematy:
kohlrabi
mechanical properties
place of sampling
Źródło:
ECONTECHMOD : An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes; 2016, 5, 3; 9-18
2084-5715
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the results of the impact of kohlrabi parenchyma sampling site on textural properties. Selected texture parameters, i.e. hardness, springinees, cohesiveness and chewiness were determined by the double compression test TPA. The study was conducted on samples taken from well-defined kohlrabi layers (upper layer, middle layer, lower layer) and zones (A, B, C), because the vegetable's structure is heterogeneous. The samples were compressedat the longitudinal and transverse orientation of the fibers relative to the movement of the working tool. The results were statistically analyzed using the program Statistica 8.0. The research has shown that the place of sampling and orientation of the fibers have a significant impact on the value of all the kohlrabi texture parameters.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies