Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Experimental investigation on cutting forces, specific cutting pressure, co-efficient of friction and shear energy in turning of HSLA steel

Tytuł:
Experimental investigation on cutting forces, specific cutting pressure, co-efficient of friction and shear energy in turning of HSLA steel
Autorzy:
Singaravel, B.
Selvaraj, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/407006.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
turning
HSLA steel
cutting force
SCP
coefficient
friction
shear energy
Źródło:
Management and Production Engineering Review; 2016, 7, 1; 71-76
2080-8208
2082-1344
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Machinability study of a material is used to find the ease and difficulty during machining operation. High Strength Low Alloy (HSLA) medium carbon steel (EN25 steel) is considered to possess better mechanical properties than carbon steel. In this work, an attempt is made to experimentally investigate and realize the machinability of EN25 steel during turning with coated carbide tools. The effects of machining parameters on cutting force components, Specific Cutting Pressure (SCP), co-efficient of friction and shear energy are analysed during the investigation. The results of the investigation revealed that the mentioned machinability characteristics are necessary and essential to evaluate the machinability of HSLA steel effectively.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies