Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

LCA as a tool for assessing product and process oriented eco-innovations undertaken by enterprises

Tytuł:
LCA as a tool for assessing product and process oriented eco-innovations undertaken by enterprises
Autorzy:
Rybaczewska-Błażejowska, M.
Sulerz, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/406742.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
innovation
eco-innovation
life cycle assessment (LCA)
food production
Źródło:
Management and Production Engineering Review; 2017, 8, 3; 60-69
2080-8208
2082-1344
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper examines the application of life cycle assessment (LCA) as an approach to foster the product and process oriented eco- innovation of enterprises, using the fruit and vegetable processing plant as an example. LCA, which is traditionally used to assess the impacts of a single product system on the environment, was applied in the enterprise context. This was made possible by forming an indicator describing the environmental profile of an enterprise, which is calculated by the sum of the multiplication of the environmental impact assessment (LCIA) results for individual unit processes within a particular impact category and their weights reflecting the structure of production in an enterprise. In order to distinguish and indicate the direction in which an enterprise should undertake its eco-innovative actions (implementing eco-innovations within the product or production process) the LCIA results are presented individually for products and production processes. The research was conducted in full compliance with the LCA methodology. LCA proved that the analysed enterprise has the largest negative impacts on the environment in the following impact categories: marine eco-toxicity, freshwater eco-toxicity, freshwater eutrophication, human toxicity and natural land transformation. They result primarily from the consumption of thermal and electric energy in the production processes. Therefore, to improve energy efficiency, the enterprise should take eco-innovative actions in the processes applied.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies