Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dispersed phase breakup at emulsion boiling

Tytuł:
Dispersed phase breakup at emulsion boiling
Autorzy:
Klimov, R.
Pavlenko, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/402264.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Politechnika Świętokrzyska w Kielcach. Wydawnictwo PŚw
Tematy:
heat transfer coefficient
turbulence level
dispersed phase
Źródło:
Structure and Environment; 2017, 9, 1; 63-69
2081-1500
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this paper we consider the breakup processes of the emulsion dispersed phase. The possibility of large droplets splitting by small ones under boiling water phase due to a sharp release of pressure is shown, we also take into account the force impact of one drop on the another, based on the instability criteria of Bond and Weber. It is indicated the applicability of the model to determine the processes of displacement, deformation or breakup of inclusions of dispersed phase.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies