Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jakość wody - od ujęcia do wylewki

Tytuł:
Jakość wody - od ujęcia do wylewki
Water quality - from the intake to the dispenser
Autorzy:
Wojtas, A.
Piotrowska, G.
Dąbek, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/399624.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
odwrócona osmoza
jakość wody
redukcjia zanieczyszczeń
reverse osmosis process
water quality
reduction of pollutants
Źródło:
Inżynieria Ekologiczna; 2008, 20; 42-49
2081-139X
2392-0629
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Podstawowym źródłem zaopatrzenia ludzi w wodę pitną są wodociągi. Jakość ujmowanej do wodociągu wody może ulec pogorszeniu z powodu licznych zanieczyszczeń. Woda, w tym przypadku, powinna być oczyszczana za pomocą filtrów domowych. Najskuteczniejszym urządzeniem doczyszczającym wodę ze szkodliwych związków chemicznych oraz bakterii i wirusów jest zestaw składający się z filtra mechanicznego, sorpcyjnego, odwróconej osmozy i mineralizatora.

Water supply systems are the basic source of potable water. Quality of the water entering a water supply system can be lowered by secondary pollutants. 1fthis is the case, water should be cleaned with the use of home filters. The most effective one in removing all water impurities is a system comprising a mechanical, sorptive, reverse osmosis filter.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies