Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Institutionalization of Shakespeare Studies in the United Kingdom

Tytuł:
The Institutionalization of Shakespeare Studies in the United Kingdom
Autorzy:
Sawyer, Robert
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/39768493.pdf
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Uniwersytet Łódzki. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Tematy:
I. A. Richards
William Empson
Arthur-Quiller Couch
F. R. Leavis
'Scrutiny' Magazine
'The Newbolt Report'
Caroline Spurgeon
Źródło:
Multicultural Shakespeare: Translation, Appropriation and Performance; 2023, 27, 42; 15-29
2083-8530
2300-7605
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This essay is devoted to Shakespearean criticism in the UK between 1920 and 1940. I begin by examining the origins of Shakespeare study at Oxford and Cambridge, by figures such as I. A. Richards (1929) and William Empson (1930). I follow this by looking at F. R. Leavis and his journal Scrutiny, but I also trace his influence on his fellow Cambridge colleagues highlighting instances where they collaborated, as did Caroline Spurgeon with Arthur Quiller-Couch (the latter two co-editors of the New Cambridge Shakespeare series, 1921-1966) on the famous 1921 study for the British Board of Education entitled “The Teaching of English in England”—also referred to as The Newbolt Report, after the chairman of the committee, Sir Henry Newbolt.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies