Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of foam’s heterogeneity on the behaviour of sandwich panels

Tytuł:
Effect of foam’s heterogeneity on the behaviour of sandwich panels
Autorzy:
Chuda-Kowalska, Monika
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/396051.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Uniwersytet Zielonogórski. Oficyna Wydawnicza
Tematy:
sandwich panels
material parameters
PUR-PIR foam
heterogeneous core
DIC technique
płyty warstwowe
parametry materiałowe
pianka PUR-PIR
rdzeń heterogeniczny
technika DIC
Źródło:
Civil and Environmental Engineering Reports; 2019, 29, 4; 97-111
2080-5187
2450-8594
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study aimed to develop a knowledge about material parameters identification of the foam core and numerical modelling of the sandwich panels to accurately predict the behaviour of this kind of structures. The polyisocyanurate foam (PIR) with low density used in sandwich panels dedicated to civil engineering is examined in the paper. A series of experiments (tensile, compression and bending tests) were carried out to identify its mechanical parameters. To determine the heterogeneity of analysed foam a Digital Image Correlation (DIC) technique, named Aramis, is applied in the paper. The results obtained from FE analyses are compared with the experimental results on full-size plates carried out by the author and proper conclusions are drawn.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies