Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The microfluid sensors of liquids, gases, and tissues based on the CNT or organic FETs

Tytuł:
The microfluid sensors of liquids, gases, and tissues based on the CNT or organic FETs
Autorzy:
Sklyar, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/384445.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Przemysłowy Instytut Automatyki i Pomiarów
Tematy:
magnetohydrodynamical effect
electrogaseodynamical flow
hemoglobinum composition
CNT
SuFET
operating models
Źródło:
Journal of Automation Mobile Robotics and Intelligent Systems; 2007, 1, 2; 20-34
1897-8649
2080-2145
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A superconducting field effect tronsistor bosed transducer (SuFETTr) for the micro- and nanofluidic sensors to measurs the electrical currents and mechanical flows has been described. SuFETTr device consists of either CNT or organic FETs with a superconducting property. The flowmeters are based on a common or superconducting induction sensors employing the magnetohydrodynamical and electrogase dynamical effects. The range of the calculated signals lies in the rangę of - (5^5) V, (7+0) •10 17cm3 molecutes, (2^10) pH, and stream speed (10 2+10 -3) m/s, flow (10 1-10 -5} m/s and hemoglobin concentration of (10 30 +10 24)molec/mm3. The ovailable cperating modes have been explained.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies