Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The property estimation of copper alloys refining slag with the stimulators addition use the database

Tytuł:
The property estimation of copper alloys refining slag with the stimulators addition use the database
Autorzy:
Biernat, S.
Bydałek, A. W.
Schlafka, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/380883.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
refining slag
computer program
copper alloy
żużel rafinacyjny
program komputerowy
stop miedzi
Źródło:
Archives of Foundry Engineering; 2011, 11, 2 spec.; 9-12
1897-3310
2299-2944
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the analysis and investigation of the state of art in the field of metallurgy copper alloy in the reduction conduction. This article contains information concerning the analysis of the possibility of defining refinery qualities of slag based of the thermophysical and thermodynamical data. The isues presented deals not only with refining copper and melting stages, but also the idea of building an optimization program. In its assumption the program is supposed to check and search specific data very quickly on the particular types of slag. In the presented work it has been decided to show the results of the industrial investigations obtained with reference to copper alloys in the reduced melting conduction.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies