Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Materials for Reformer Furnace Tubes. History of evolution

Tytuł:
Materials for Reformer Furnace Tubes. History of evolution
Autorzy:
Garbiak, M.
Jasiński, W.
Piekarski, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/380600.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
innovative foundry technology
innovative foundry material
damage
reformer furnace tubes
Ni-Cr austenitic cast steel
innowacyjna technologia odlewnicza
innowacyjny materiał odlewniczy
uszkodzenie
piec rurowy
staliwo austenityczne
Źródło:
Archives of Foundry Engineering; 2011, 11, 2 spec.; 47-52
1897-3310
2299-2944
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper discusses progress that has been made over the past sixty years in increasing the service life of centrifugally cast, creepresistant tubes operating in reformer furnaces. Attention was mainly focused on the principles of selection of the chemical composition of castings to improve their creep behaviour. The reasons accounting for withdrawal of tubes from service were indicated. Examples of chemical composition and mechanical properties obtained in creep-resistant Ni-Cr cast steel used by the leading European tube manufacturers were stated. Trends in current research aiming at further improvement of the tube performance characteristics were mentioned.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies