Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of master alloy amount and gating system design for ductile cast iron obtain in lost foam process

Tytuł:
Optimization of master alloy amount and gating system design for ductile cast iron obtain in lost foam process
Autorzy:
Just, P.
Kaczorowski, R.
Pacyniak, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/379923.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
innovative casting technologies
ductile iron
inmold method
lost foam casting
innowacyjna technologia odlewnicza
żeliwo sferoidalne
metoda in mold
tracona piana
Źródło:
Archives of Foundry Engineering; 2013, 13, 3; 43-46
1897-3310
2299-2944
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the optimization of master alloy amount for the high nodular graphite yield (80-90%) in cast iron obtain in lost foam process. The influence of the gating system configuration and the shape of the reaction chamber, the degree of spheroidisation cast iron was examined. Research has shown that the, optimal of master alloy amount of 1.5% by mass on casting iron. The degree of spheroidisation is also influenced by the gating system configuration. The best spheroidisation effect was obtained for liquid cast iron was fed into the reaction chamber from the bottom and discharged from the top.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies