Kluczową kategorią artykułu uczyniono przedsiębiorczość, która wraz z innowacyjnością decyduje zwiększeniu elastyczności gospodarek - reagowania na dynamikę i zmienność otoczenia oraz optymalnego wykorzystania istniejących zasobów. Celem artykułu jest analiza możliwości rozwoju przedsiębiorczości w szkole na bazie wykorzystania społecznej teorii poznawczej Alberta Bandury. Punktem wyjścia są analizy definicyjne i związki przedsiębiorczości z innowacyjnością, następnie wskazano na walory uczenia się i rozwoju przedsiębiorczości w warunkach szkół publicznych ze zwróceniem uwagi na międzynarodowe doświadczenia. Punktem centralnym uczyniono tu możliwości rozwoju przedsiębiorczości uczniów przez jej praktykowanie w uczniowskich firmach dokonując ich oceny.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00