Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modyfikacja podłoża gruntowego pod niskimi nasypami – kolumny MSC (Menard Supple Columns)

Tytuł:
Modyfikacja podłoża gruntowego pod niskimi nasypami – kolumny MSC (Menard Supple Columns)
Modification of the ground subsoil under low embankments - MSC (Menard Supple Columns) columns
Autorzy:
Kurek, N.
Zaremba, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/363531.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Nowoczesne Budownictwo Inżynieryjne
Tematy:
geotechnika
posadowienie
budynek
wzmacnianie
podłoże
kolumna
geotechnics
foundation
building
strengthening
groundwork
column
Źródło:
Nowoczesne Budownictwo Inżynieryjne; 2013, 2; 66-69
1734-6681
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This article discusses the MSC technology which can be used to improve the soil under low embankments. The article focuses on the elements that influence the choice of soil improvement technology. The authors outline the technical and economic aspects of Menard Supply Column in comparison to the traditional method of soil replacement. Design works and trials were performed to estimate the bearing capacity and settlements of the modified soil. The trials have confirmed the validity of the design basis and the technical capability of using MSC columns as foundation for the low embankments such as car parks and service roads.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies