Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Genetic identification of black caviar based on microsatellite DNA analysis

Tytuł:
Genetic identification of black caviar based on microsatellite DNA analysis
Autorzy:
Fopp-Bayat, D.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/363094.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Tematy:
identyfikacja genetyczna
czarny kawior
DNA mikrosatelitarne
genetic identification
black caviar
microsatellite DNA
Źródło:
Environmental Biotechnology; 2007, 3, 2; 57-60
1734-4964
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sturgeons (Acipenseridae) are producers of black caviar, which is sold world-wide. Black caviar differs widely in quality, availability, price and taste and for these reasons it is often the subject of commercial fraud. Identification of sturgeon species is frequently based on molecular methods such as analysis of nuclear DNA and mitochondrial DNA. In this study two fragments of microsatellite DNA: Afu-39 and Afu-68 were analyzed. In caviar samples, four alleles were observed in locus Afu-39, and six alleles in locus Afu-68. This paper describes the use of microsatellite DNA markers for species identification of black caviar.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies