Sturgeons (Acipenseridae) are producers of black caviar, which is sold world-wide. Black caviar differs widely in quality, availability, price and taste and for these reasons it is often the subject of commercial fraud. Identification of sturgeon species is frequently based on molecular methods such as analysis of nuclear DNA and mitochondrial DNA. In this study two fragments of microsatellite DNA: Afu-39 and Afu-68 were analyzed. In caviar samples, four alleles were observed in locus Afu-39, and six alleles in locus Afu-68. This paper describes the use of microsatellite DNA markers for species identification of black caviar.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00