Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Methods of forming information streams and their interaction with text models

Tytuł:
Methods of forming information streams and their interaction with text models
Autorzy:
Korostil, Y.
Korostil, O.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/360313.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Akademia Morska w Szczecinie. Wydawnictwo AMSz
Tematy:
model
semantic parameter
information streams
priority
structure parameters
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Szczecinie; 2013, 34 (106); 65-72
1733-8670
2392-0378
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Analysis of interaction IPi with TMi is made, types of modification of TMi, which are made under influence of IPi are researched. It’s shown that synthesis of IPi with TMi is made on different levels of abstract reflection of interacting components. This allows ensuring correct transformations which take place in TMi, during implementation of processes of synthesis IPi with TMi. Beside semantic parameters and their values imagination about priorities which characterize separate components of text models is introduced. Such extension allows better taking into account of semantic of separate text components during making processes of synthesis of IPi with TMi, which leads to increase of abilities of adequate description of social objects by means of text models.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies