Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza wrażliwości parametrycznej reologicznego oraz fizycznego falowego modelu wibroizolatorów elastomerowych

Tytuł:
Analiza wrażliwości parametrycznej reologicznego oraz fizycznego falowego modelu wibroizolatorów elastomerowych
The Analysis of Parametric Sensitivity of Rheological and Physical Wave Models of Elastomer Vibration Mounts for Vibration Isolation Systems
Autorzy:
Kaczmarek, J.
Nicewicz, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/359455.pdf
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Akademia Morska w Szczecinie. Wydawnictwo AMSz
Tematy:
wrażliwość parametryczna
EXPLO-SHIP 2006
wibroizolator
model reologiczny i fizyczny wibroizolatora
parametric sensitivity
vibration mount
rheological and physical model of vibration mount
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Szczecinie; 2006, 10 (82); 215-224
1733-8670
2392-0378
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono analizę porównawczą wrażliwości parametrycznej modelu reologicznego i fizycznego pryzmatycznych wibroizolatorów elastomerowych o zmiennych liniowo własnościach względem częstości sił wymuszających.

The paper contains a comparative analysis of the parametric sensitivity of rheological and physical model of elastomer vibration mounts for vibration isolation systems with linearly changing properties versus the frequency of forces.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies