Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Microwave Assisted Synthesis and Characterization of Glycidyl Azide Polymers Containing Different Initiating Diol Units

Tytuł:
Microwave Assisted Synthesis and Characterization of Glycidyl Azide Polymers Containing Different Initiating Diol Units
Autorzy:
Kshirsagar, A.
Gite, V.
Hundiwale, D.
Mahulikar, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/358867.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Przemysłu Organicznego
Tematy:
glycidyl azide polymer
poly(epichlorohydrin)
cationic ring opening polymerization
microwave irradiation
thermal properties
Źródło:
Central European Journal of Energetic Materials; 2015, 12, 4; 757-767
1733-7178
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Glycidyl azide polymers (GAPs), containing different initiating diol units were prepared by treating the corresponding poly(epichlorohydrins) (PECHs) with sodium azide under microwave irradiation (600 W power) at 80 °C, during 12 min. The PECHs containing different diol units were synthesized by the polymerization of epichlorohydrin using borontrifluoride etherate as initiator in the presence of small amounts of low molecular weight diols. The synthesized PECHs and GAPs, containing different initiating diol units, were characterized by various spectroscopic techniques and by thermal analysis (DSC). These results are reported and discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies