Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A Predictive Method for the Heat of Explosion of Non-ideal Aluminized Explosives

Tytuł:
A Predictive Method for the Heat of Explosion of Non-ideal Aluminized Explosives
Autorzy:
Zhang, Q.
Chang, Y.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/358737.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Przemysłu Organicznego
Tematy:
aluminized explosives
heat of explosion
thermodynamic
nonideal explosives
high energy materials
Źródło:
Central European Journal of Energetic Materials; 2013, 10, 4; 541-554
1733-7178
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The heat of explosion is one of the most important thermodynamic parameters of aluminized explosives. Two improvements in numerical calculations to predict the behaviour of the explosion of non-ideal aluminized explosives were completed in this work. The chemical reaction between aluminum and the C-J detonation products of high energy ingredients was determined and the equation of state for the detonation products of high energy ingredients was revised. The constant k in the BKW equation was revised to obtain perfect results for predicting the C-J parameters for high energy ingredients. The predicted results show that the heats and temperatures of aluminized explosives become maximized when the mass fraction of aluminum powder is 30%, which is in good agreement with the results obtained by empirical formulae.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies