Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studies on Aluminized, High Burning Rate, Butacene® Based, Composite Propellants

Tytuł:
Studies on Aluminized, High Burning Rate, Butacene® Based, Composite Propellants
Autorzy:
Ghosh, K.
Behera, S.
Kumar, A.
Padale, B. G.
Deshpande, D. G.
Gupta, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/358702.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Przemysłu Organicznego
Tematy:
Butacene®
ferrocene
pressure exponent
Źródło:
Central European Journal of Energetic Materials; 2014, 11, 3; 323-333
1733-7178
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper reports on a Butacene® based composite propellant with high burning rate. The effect of replacing HTPB with Butacene® on the physical, mechanical and ballistic properties, and sensitivity towards impact and friction, has been studied. The ballistic properties were evaluated as burning rates at various pressures (7-11 MPa), pressure exponents, ignition temperatures etc. As expected, a remarkable enhancement in burning rate at low pressures was observed with increasing percentage of Butacene®. Comparatively lower n-values were observed for compositions containing Butacene® than for HTPB based propellants. The sensitivity of Butacene® based compositions, in terms of impact and friction, was found to be increased with an increasing percentage of Butacene®.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies