Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of Separation Mechanism of The Metallic Phase of Slag in The Direct-To-Blister Process

Tytuł:
Analysis of Separation Mechanism of The Metallic Phase of Slag in The Direct-To-Blister Process
Analiza mechanizmu wydzielania fazy metalicznej w żużlu zawiesinowym
Autorzy:
Bydałek, A. W.
Wołczyński, W.
Bydałek, A.
Schlafka, P.
Kwapisiński, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/356919.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
decopperised
crystallisation
slag
structure
krystalizacja
żużel
struktura
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2015, 60, 3; 2347-2353
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article discusses the structure of the slag in the liquid state, the properties and interactions within the slag. The analysis of structures occurring in slag suspension were presented with regard to differences in chemical composition in micro-areas. Two different mechanisms for formation of precipitates in Cu-Fe-Pb alloys during extraction were showed.

W artykule omówiono strukturę żużli w stanie ciekłym, oraz właściwości i oddziaływania wewnątrz żużli. Przedstawiono wyniki analiz występujących struktur w żużlu zawiesinowym, w odniesieniu do różnic w składzie chemicznym w mikroobszarach. Wskazano na dwa różne mechanizmy tworzenia wydzieleń stopu Cu-Fe-Pb podczas ekstrakcji.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies