Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Shaping optimal zinc coating on the surface of high-quality ductile iron casting. Part I – Moulding technologies vs. zinc coating

Tytuł:
Shaping optimal zinc coating on the surface of high-quality ductile iron casting. Part I – Moulding technologies vs. zinc coating
Autorzy:
Szczęsny, A.
Kopyciński, D.
Guzik, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/356585.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
hot-dip galvanizing
ductile iron
surface roughness
diffusion coefficient
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2017, 62, 1; 385-390
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Studies have demonstrated that in the process of hot dip galvanizing the decisive influence on the mechanism of zinc coating formation and properties has the quality of the mechanically untreated (raw) surface layer of the galvanized product. The terms “casting surface layer” denote various parameters of the microstructure, including the type of metal matrix, the number of grains and the size of graphite nodules, possible presence of hard spots (the precipitates of eutectic cementite) and parameters of the surface condition. The completed research has allowed linking the manufacturing technology of ductile iron castings with the process of hot dip galvanizing.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies