The study describes the microstructural analysis of cylindrically-shaped functionally graded products sintered from iron powder with scheduled graded structure on the cross-section running from the core to the surface layer of the sinter. Different types of structure were produced using Distaloy SE powder in two compositions - one without the addition of carbon, and another with 0.6wt% C. Two methods were used to fill the die cavity and shape the products. The first method involving a two-step compaction of individual layers. The second method using an original technique of die filling enabled the formation of transition zone between the outer layer and the core still at the stage of product shaping. As part of microstructural analysis, structural constituents were identified and voids morphology was examined. Studies covered the effect of the type of the applied method on properties of the graded zone obtained in the manufactured products.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00