Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Process Variables on Friction Stirred Microstructure and Surface Hardness of AZ31 Magnesium Alloy

Tytuł:
Effect of Process Variables on Friction Stirred Microstructure and Surface Hardness of AZ31 Magnesium Alloy
Autorzy:
Kim, Jae-Yeon
Hwang, Jung-Woo
Lee, Seung-Mi
Hyun, Chang-Young
Park, Ik-Keun
Byeon, Jai-Won
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/355106.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
friction stir process
AZ31 alloy
diamond particle
process variable
grain size
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2019, 64, 3; 907-911
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Effects of various friction stir processing (FSP) variables on the microstructural evolution and microhardness of the AZ31 magnesium alloy were investigated. The processing variables include rotational and travelling speed of the tool, kind of secondphase (i.e., diamond, Al2 O3 , and ZrO2 ) and groove depth (i.e., volume fraction of second phase). Grain size, distribution of second phase particle, grain texture, and microhardness were analyzed as a function of the FSP process variables. The FSPed AZ31 com-posites fabricated with a high heat input condition showed the better dispersion of particle without macro defect. For all composite specimens, the grain size decreased and the microhardness increased regardless of the grooved depth compared with that of the FSPed AZ31 without strengthening particle, respectively. For the AZ31/diamond composite having a grain size of about 1 μm, microhardness (i.e., about 108 Hv) was about two times higher than that of the matrix alloy (i.e., about 52 Hv). The effect of second phase particle on retardation of grain growth and resulting hardness increase was discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies