Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Self-Consolidation and Surface Modification of Mechanical Alloyed Ti-25.0 at.% Al Powder Mixture by Using an Electro-Discharge Technique

Tytuł:
Self-Consolidation and Surface Modification of Mechanical Alloyed Ti-25.0 at.% Al Powder Mixture by Using an Electro-Discharge Technique
Autorzy:
Chang, S. Y.
Jang, H. S.
Yoon, Y. H.
Kim, Y. H.
Kim, J. Y.
Lee, Y. K.
Lee, W. H.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/354212.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
sintering
mechanical alloying
powder consolidation
intermetallic compounds
titanium aluminides
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2017, 62, 2B; 1293-1297
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Electrical discharges using a capacitance of 450 μF at 0.5, 1.0, and 1.5 kJ input energies were applied in a N2 atmosphere to obtain the mechanical alloyed Ti3Al powder without applying any external pressure. A solid bulk of nanostructured Ti3Al was obtained as short as 160 μsec by the Electrical discharge. At the same time, the surface has been modified into the form of Ti and Al nitrides due to the diffusion process of nitrogen to the surface. The input energy was found to be the most important parameter to affect the formation of a solid core and surface chemistry of the compact.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies