Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Relationship Between Bake Hardening, Snoek-Köster and Dislocation-Enhanced Snoek Peaks in Coarse Grained Low Carbon Steel

Tytuł:
Relationship Between Bake Hardening, Snoek-Köster and Dislocation-Enhanced Snoek Peaks in Coarse Grained Low Carbon Steel
Autorzy:
Lin, W.
Zhao, S.
Zhang, H.
Jin, X.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/353663.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
low carbon steel
ultra-low carbon bake-hardening (ULC-BH) steel
bake hardening (BH)
Snoek peak
dislocation-enhanced Snoek peak
Snoek-Köster peak
internal friction
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2016, 61, 3; 1723-1732
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the present work, specimens prepared from coarse grained low carbon steel with different prestrains were baked and then, their bake hardening (BH) property and internal friction were determined. TEM was used to characterize the dislocation structure in BH treated samples. The measurements of internal friction in prestrained samples and baked samples were carried out using a multifunctional internal friction apparatus. The results indicate that, in coarse grained low carbon steel, the bake hardening properties (BH values) were negative, which were increased by increasing the prestrain from 2 to 5%, and then were decreased by increasing the prestrain from 5 to 10%. In the specimen with prestrain 5%, the BH value reached the maximum value and the height of Snoek-Köster peak was observed to be the maximum alike. With increasing the prestrain, both of the BH value and Snoek-Köster peak heights are similarly varied. It is concluded that Snoek-Köster and dislocation-enhanced Snoek peaks, caused by the interactions between interstitial solute carbon atoms and dislocations, can be used in further development of the bake hardening steels.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies