Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Methodology of Analysis on Geometrical Changes of a Mixed Zone in Resistance-Heated Samples

Tytuł:
The Methodology of Analysis on Geometrical Changes of a Mixed Zone in Resistance-Heated Samples
Autorzy:
Dębiński, T.
Głowacki, M.
Hojny, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/353320.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
mixed zone
resistance heating
computer simulation
visualization
computational geometry
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2019, 64, 4; 1463-1470
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents the use of computer graphics methods and computational geometry for the analysis on changes of geometrical parameters for a mixed zone in resistance-heated samples. To perform the physical simulation series of resistance heating process, the Gleeble 3800 physical simulator, located in the Institute for Ferrous Metallurgy in Gliwice, was used. The paper presents a description of the test stand and the method for performing the experiment. The numerical model is based on the Fourier-Kirchoff differential equation for unsteady heat flow with an internal volumetric heat source. In the case of direct heating of the sample, geometrical parameters of the remelting zone change rapidly. The described methodology of using shape descriptors to characterise the studied zone during the process allows to parametrise the heat influence zones. The shape descriptors were used for the chosen for characteristic timing steps of the simulation, which allowed the authors to describe the changes of the studied parameters as a function of temperature. Additionally, to determine the impact of external factors, the remelting zone parameters were estimated for two types of grips holding the sample, so-called hot grips of a shorter contact area with the sample, and so-called cold grips. Based on the collected data, conclusions were drawn on the impact of the process parameters on the localisation and shape of the mushy zone.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies