Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Practical Approach to Determining Dynamic Recrystallization Parameters Using Finite Element Optimization of Backward Extrusion Process

Tytuł:
Practical Approach to Determining Dynamic Recrystallization Parameters Using Finite Element Optimization of Backward Extrusion Process
Autorzy:
Irani, Missam
Joun, Mansoo
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/352583.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
dynamic recrystallization
grain size
optimization
simulation
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2019, 64, 3; 1175-1182
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, we present a new method for obtaining the parameters of the Johnson-Mehl-Avrami-Kolmogorov equation for dynamic recrystallization grain size. The method consists of finite-element analysis and optimization techniques. An optimization tool iteratively minimizes the error between experimental values and corresponding finite-element solutions. Isothermal backward extrusion of the AA6060 aluminum alloy was used to acquire the main parameters of the equation for predicting DRX grain size. We compared grain sizes predicted using optimized and reference parameters with experimental values from the literature and found better agreement when the optimized parameters were applied.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies