Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Thermal Analysis On The Kinetics Of Magnesium-Aluminum Layered Double Hydroxides In Different Heating Rates

Tytuł:
Thermal Analysis On The Kinetics Of Magnesium-Aluminum Layered Double Hydroxides In Different Heating Rates
Analiza termiczna kinetyki rozkładu warstwowego podwójnego wodorotlenku magnezu aluminium przy różnych szybkościach grzania
Autorzy:
Hongbo, Y.
Meiling, C.
Xu, W.
Hong, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/351862.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
layered double hydroxides
thermal analysis
kinetics
warstwowy podwójny wodorotlenek
analiza termiczna
kinetyka
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2015, 60, 2B; 1357-1359
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The thermal decomposition of magnesium-aluminum layered double hydroxides (LDHs) was investigated by thermogravimetry analysis and differential scanning calorimetry (DSC) methods in argon environment. The influence of heating rates (including 2.5, 5, 10, 15 and 20K/min) on the thermal behavior of LDHs was revealed. By the methods of Kissinger and Flynn-Wall-Ozawa, the thermal kinetic parameters of activation energy and pre-exponential factor for the exothermic processes under non-isothermal conditions were calculated using the analysis of corresponding DSC curves.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies