Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of Solution Heat Treatment on Structure and Mechanical Properties of ZnAl22Cu3 Alloy

Tytuł:
Influence of Solution Heat Treatment on Structure and Mechanical Properties of ZnAl22Cu3 Alloy
Autorzy:
Michalik, R.
Chmiela, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/351554.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
heat treatment
mechanical properties
structure
ZnAl22Cu3 alloy
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2016, 61, 3; 1581-1586
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of solution heat treatment at 385°C over 10 h with cooling in water on the structure, hardness and strength of the ZnAl22Cu3 eutectoid alloy is presented in the paper. The eutectoid ZnAl22Cu3 alloy is characterized by a dendritic structure. Dendrites are composed of a supersaturated solid solution of Al in Zn. In the interdendritic spaces a eutectoid mixture is present, with an absence of the ε (CuZn4) phase. Solution heat treatment of the ZnAl22Cu3 alloy causes the occurrence of precipitates rich in Zn and Cu, possibly ε phase. Solution heat treatment at 385°C initially causes a significant decrease of the alloy hardness, although longer solution heat treatment causes a significant increase of the hardness as compared to the as-cast alloy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies