Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Braze Welding TIG of Titanium and Aluminium Alloy Type Al – Mg

Tytuł:
Braze Welding TIG of Titanium and Aluminium Alloy Type Al – Mg
Autorzy:
Winiowski, A.
Majewski, D.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/351426.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
braze welding
aluminium alloy
titanium
mechanical properties of braze welded joints
structural properties of braze welded joints
braze welding parameters
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2016, 61, 1; 133-142
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents the course and the results of technological tests related to TIG-based arc braze welding of titanium and AW-5754 (AlMg3) aluminium alloy. The tests involved the use of an aluminium filler metal (Al99.5) and two filler metals based on Al-Si alloys (AlSi5 and AlSi12). Braze welded joints underwent tensile tests, metallographic examinations using a light microscope as well as structural examinations involving the use of a scanning electron microscope and an X-ray energy dispersive spectrometer (EDS). The highest strength and quality of welds was obtained when the Al99.5 filler metal was used in a braze welding process. The tests enabled the development of the most convenient braze welding conditions and parameters.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies