Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

New approach for third phase investigation in solvent extraction system

Tytuł:
New approach for third phase investigation in solvent extraction system
Autorzy:
Borkowski, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/346969.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich. Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej
Tematy:
third phase
TBP
nitric acid
dodecane
solvent extraction
Źródło:
Ars Separatoria Acta; 2008, 6; 31-40
1731-6340
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The phenomenon of third phase formation in different liquid extraction systems is well known for more than 50 years but until now a good mathematical model that could predict the third phase formation has not been developed. The third phase is unwanted in extraction systems because, for example, in nuclear fuel reprocessing it can cause criticality problems. However, the third phase may be a useful tool in other technologies. In this paper a new approach to third phase investigation is proposed. This new approach eliminates the aqueous phase, simplifies the system and gives new insight in the nature the third phase. It is a step forward in understanding of the mechanism governing the formation of third phase. This new approach could quickly provide sufficient data to develop a comprehensive model.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies