Oleuropein is a secoiridoide monoterpene. It is found primarily in all parts of the
Olea europaea L. tree, mostly in its unripe fruit and leaves. It has a number of beneficial
effects on the human body, being readily absorbed from the gastrointestinal tract
due to its hydrophilic properties.
The paper presents a simple, rapid and precise method for the assay of oleuropein
in herbal formulations and the European Olive leaf extract. Chromatographic separation
was performed using a C-18 column with an acetonitrile/water 20/80% vol. mixture as
the mobile phase. The method has a wide range of linearity between 0.05 and 1.5
mg/mL, very good repeatability of retention time, and accuracies between 95.8 and
103.3%. Its limit of detection is 0.04 mg/mL. The developed method was tested on two
herbal formulations which are commercially available in Poland.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00