Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Disinformation as one of the key contemporary security issues. Review of the book by Robert Kupiecki, Filip Bryjka, Tomasz Chłoń, “International disinformation. Concept, recognition, counteraction”, (“Dezinformacja międzynarodowa. Pojęcie, rozpoznanie, przeciwdziałanie), Scholar Scientific Publishing House (Wydawnictwo Naukowe Scholar): Warszawa 2022, pp. 313

Tytuł:
Disinformation as one of the key contemporary security issues. Review of the book by Robert Kupiecki, Filip Bryjka, Tomasz Chłoń, “International disinformation. Concept, recognition, counteraction”, (“Dezinformacja międzynarodowa. Pojęcie, rozpoznanie, przeciwdziałanie), Scholar Scientific Publishing House (Wydawnictwo Naukowe Scholar): Warszawa 2022, pp. 313
Autorzy:
Sikorski, Juliusz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/34574032.pdf
Data publikacji:
2024-02-05
Wydawca:
Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim
Tematy:
disinformation
fact checking
information warfare
Źródło:
Studia Administracji i Bezpieczeństwa; 2023, 15(15); 333-341
2543-6961
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article discusses the monograph entitled “International Disinformation. Concept, recognition, counteraction”. It was pointed out that it is an excellent compendium of knowledge on this subject and can also be successfully used as an academic textbook.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies