Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Porównanie wydajności produkcji metanu z gnojowicy świńskiej i bydlęcej z dodatkiem gliceryny rafinowanej

Tytuł:
Porównanie wydajności produkcji metanu z gnojowicy świńskiej i bydlęcej z dodatkiem gliceryny rafinowanej
Comparison of efficiency of methane production from liquid muck and dung with refined glicerin addition
Autorzy:
Pilarski, K.
Dach, J.
Mioduszewska, N.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/337456.pdf
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych
Tematy:
metan
produkcja
wydajność
gliceryna rafinowana
methane
production
efficiency
refined glicerin
Źródło:
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering; 2010, 55, 2; 78-81
1642-686X
2719-423X
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wyniki badań laboratoryjnych produktywności gnojowicy świńskiej i bydlęcej z dodatkiem gliceryny w aspekcie ich przydatności do produkcji biogazu. Gnojowica świńska bądź bydlęca są podstawowymi substratami wykorzystywanymi w biogazowni rolniczej.

This article presents the results of laboratory investigations of productiveness of the liquid muck and dung with glycerin added in aspect of their usefulness to the production of biogas. The liquid muck or dung are basic substrata used in agricultural biogas-works. The obtained results affirmed that the dung is better for biogas production.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies