Stan badań teoretycznych nad omłotem i wydzielaniem ziarna z masy zbożowej The state of theoretical studies on threshing and separation of grain from cereal mass
Przeprowadzono analizę obszernego piśmiennictwa dotyczącego teoretycznych rozważań i eksperymentalnych badań nad procesem omłotu i wydzielania ziarna przez różne zespoły młócące. Celem tej analizy było ustalenie czynników mających wpływ na wyżej wymienione procesy oraz poznanie aspektów (sposobów) matematycznych opisów omłotu i wydzielania ziarna. W podsumowaniu wskazano na możliwości praktycznego i teoretycznego wykorzystania tych prac.
The wide analysis of literature concerning the theoretical considerations and experimental studies of threshing and separation of grain from cereal mass by different threshing units was carried out. The aim of this analysis was to determine the factors which influence the above mentioned processes, as well as to learn the aspects (methods) of mathematical description of threshing and the grain separation. In the summary the possibility of practical and theoretical use of these studies was indicated.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00