Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Signature pre - procesing based on walsh coefficients

Tytuł:
Signature pre - procesing based on walsh coefficients
Autorzy:
Porwik, P.
Wróbel, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/332876.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Uniwersytet Śląski. Wydział Informatyki i Nauki o Materiałach. Instytut Informatyki. Zakład Systemów Komputerowych
Tematy:
analiza graficzna
rozpoznawanie podpisu
transformacja Walsha
współczynniki Walsha
maszyna wektorów podpierających
signature analysis and recognition
Walsh transform
Walsh coefficients
support vector machine (SVM)
Źródło:
Journal of Medical Informatics & Technologies; 2008, 12; 57-61
1642-6037
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Recognition and verification of persons are difficult and important tasks today. In many fields of human activities (driver's licenses, passports, electronic cards, etc.), signature recognition of person is needed. Hence, it inspires the development of a wide range of automatic identification systems. Signatures have been used for many centuries as a method of people's identification. Signatures recognition was performed manually by experts in the past. Nowadays, these procedures are very often automatically applied. In this paper the system that automatically authenticates documents based on the owner's handwritten signature is presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies