Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Relationships between acoustical properties and stiffness of soft tissue phantoms

Tytuł:
Relationships between acoustical properties and stiffness of soft tissue phantoms
Autorzy:
Gambin, B.
Kruglenko, E.
Byra, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/332049.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Akustyczne
Tematy:
soft tissue phantoms
elastography
ultrasound attenuation
speed of sound
Nakagami maps
stiffness
Źródło:
Hydroacoustics; 2016, 19; 111-120
1642-1817
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Polyvinyl-alcohol cryogel is commonly used for soft tissue phantom manufacture. The gel formation from an aqueous solution of polyvinyl-alcohol takes place during the freezing and thawing cycle. The aim of this work was to assess the degree of gel solidification, hence the material stiffness, by means of quantitative ultrasound. We manufactured three phantoms which differed in the number of freezing/thawing cycles. First, tissue phantoms were examined with an elastography technique. Next, we measured the speed of sound and the attenuation coefficient. What is more, the inter structure variations in phantoms were assessed with the Nakagami imaging which quantifies the scattering properties of the backscattered ultrasound echo. Obtained results confirmed the connection between the number of freezing/thawing cycles and the solidification p rocess. We d efined th e bo undary layer as a region which has a different structure than the sample interior. Next, for each phantom this layer was extracted based on a Nakagami parameter map. We calculated that the thickness of the boundary layer was lower in samples which were subjected to a larger number of freezing/thawing cycles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies