Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The use of selected green lean instruments to improve catering services

Tytuł:
The use of selected green lean instruments to improve catering services
Autorzy:
Szymanska-Bralkowska, Małgorzata
Malinowska, Ewa
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/325532.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Politechnika Śląska. Wydawnictwo Politechniki Śląskiej
Tematy:
Green Lean
catering services
improvement
usługi gastronomiczne
doskonalenie
Źródło:
Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie / Politechnika Śląska; 2019, 136; 601-608
1641-3466
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The Green Lean approach focuses on identifying and eliminating the green waste by using the selected Lean instruments. The study presents the application of selected Green Lean instruments in improving the catering services. The aim of work is to present how the selected instruments such as Kaizen, 5S, Standardization, Visual Management, Kanban, 5Why, Benchmarking, JiT (Just-in-Time), diagram Spaghetti are used in improving catering services by identifying and eliminating green waste. The Green Lean approach can be used in catering services as a way to identify the process sites in gastronomic production that contribute to green waste and prevent it from happening.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies