Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Transfer wiedzy wśród pracowników działu utrzymania ruchu

Tytuł:
Transfer wiedzy wśród pracowników działu utrzymania ruchu
The transfer of knowledge among employees of maintenance
Autorzy:
Midor, K.
Zasadzień, M.
Szczęśniak, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/323508.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Politechnika Śląska. Wydawnictwo Politechniki Śląskiej
Tematy:
transfer wiedzy
pracownik
utrzymanie ruchu
badania ankietowe
knowledge transfer
employee
maintenance
surveys
Źródło:
Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie / Politechnika Śląska; 2015, 77; 135-144
1641-3466
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W zależności od fazy cyklu życia produktu wiedza pracowników związanych z realizacją produkcji, w tym także pracowników działu utrzymania ruchu, jest różnorodna i charakteryzuje się różnym zakresem transferu wiedzy, od fazy wprowadzenia na rynek, kiedy to w transferze wiedzy realizowane są działania transmisji i absorpcji wiedzy (wprowadzanie nowych technologii, z czym wiąże się np. zakup nowych urządzeń i maszyn produkcyjnych), poprzez fazę dojrzałości, kiedy to pracownicy ugruntowują i wzbogacają swoją wiedzę, przekazują ją nowym pracownikom, a także szukają nowych innowacji dla swojego wyrobu, które pozwolą wydłużyć obecność produktu na rynku.

Depending on the phase of a product’s life cycle, the knowledge of the employees involved in the production process, including the employees of the maintenance service department, varies and is characterised by varying degree of knowledge transfer. Starting with the product’s introduction to the market, wherein the actions of knowledge transmission and absorption are realised (introducing new technologies connected with e.g. purchase of new production machines and devices), through the maturity phase, in which the employees strengthen and expand their knowledge, convey it to new employees as well as search for new innovations to the product which would allow it to last longer on the market.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies