Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Możliwości zwiększenia dokładności obróbki powierzchni swobodnych 3D na 3-osiowym centrum obróbkowym

Tytuł:
Możliwości zwiększenia dokładności obróbki powierzchni swobodnych 3D na 3-osiowym centrum obróbkowym
Possibilities of increasing the accuracy of the 3D free surface treatment on 3-axis machining center
Autorzy:
Chabura, R.
Musiał, W.
Radowski, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/314040.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Instytut Naukowo-Wydawniczy "SPATIUM"
Tematy:
obróbka powierzchni
powierzchnie Beziera
szlifowanie
surface treatment
Bezier surface
grinding
Źródło:
Autobusy : technika, eksploatacja, systemy transportowe; 2011, 12, 5; 76-81
1509-5878
2450-7725
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono zagadnienia związane ze zwiększeniem dokładności obróbki powierzchni swobodnych na centrum obróbkowym. Została przeanalizowana metoda opisu powierzchni Béziera dla powierzchni 3D w celu zaprezentowania ich wykonania za pomocą operacji szlifowania z możliwością zwiększenia dokładności obróbki.

The article presents the issues associated with an increased accuracy of free surface treatment on the machining center. Description of the method was examined for the surface Bézier surface in 3D to show them to comply with the grinding operation may be increased machining accuracy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies